Konstantin Vulkov

Back to Store

Make America Cowboy Again: series, part 3 - лимитирана серия

€35.00 EUR

Shipping costs will be calculated at checkout.

(размер 35 x 50 см или 47 x 70 см с включен 2 см бяло поле, печат на Paul Calle Fine Art Paper - лимитирана серия от 10 броя, подписани от Мариета Ценова и Константин Вълков на отделен сертификат; изпращаме в тубус)


Фотография, част от серията "Make America Cowboys Again", реализирана по време на пътуване из щата Уаойминг в седмицата на изборите за президент на САЩ, ноември 2020.


Докато съм в Уайоминг, макар да е ноември, слънцето пече косо, грубо и кораво, без да се различава по нищо от българското слънце, да повторя. На моменти пари люто, а земята, по която стъпвам, е все едно изпарена, суха и тиха. Вятър и вода - едното в повече, другото никак, това е Уайоминг. Едва ли има ден без вятър, едва ли има ден с достатъчно вода. Нечувана концепция, в която или се влюбваш неусетно, когато я усетиш, или заминаваш за друг щат, защото не си я усетил. 


Все още не съм се отърсил от усещането колко много ми харесва еднаквостта на пейзажа, липсата на разсейващи потоци, водопади, дървета, хълмове, скални образувания, растителност, и изведнъж се появи този пуст залез, който - без да е никак романтичен, любовен или захаросан, е всичко онова, което не бях виждал досега като определение на “залез”. Не е обагрен, не е напъстрен, нито тип “пощенска картичка”, а е залез като никой друг. Добре дошли в Уайоминг.

Using Format